Het Goede Doen

Eet Gewoon podcast #5 met dr. Kris Martens

Als mens proberen we het goede te doen. Op basis van de geldende normen en onze waarden maken we elke dag keuzes, ook op vlak van voeding. Met Kris Martens spreken we over hoe het effectief altruïsme kijkt naar voeding, en over de impact van onze keuzes. Concreet hebben we het onder andere over plantaardige voeding, morele vooruitgang, en mildheid.

Show Notes

We bundelen besproken en aanvullende informatie in ‘show notes’. Deze aantekeningen geven onder meer informatie over de gasten; verwijzingen naar boeken, websites, of andere bronnen die tijdens het gesprek aan bod kwamen; en bevatten enkele spraakmakende quotes. De show notes geven op die manier een tekstueel overzicht van de podcast aflevering.

Verwijzingen:

Lees meer over de impact van voeding in het artikel You want to reduce the carbon footprint of your food? Focus on what you eat, not whether your food is local van Hannah Ritchie

Transcript

We werken momenteel aan een nieuw format voor de transcripts.